maandag 19 januari 2015

Blauw

Er werd weer een weddenschap gesloten. Wederom ter waarde van vijfenzeventig euro.
'Ik krijg vijfenzeventig euro als ik elke week, tot en met de zesde, een blogverhaaltje schrijf.'

'Is goed hoor' zei papa

Die natuurlijk al lang voorzag dat ik me daar nooit aan zou kunnen houden. Discipline moest zijn grootste kleine hobbit nog leren.

Groot gelijk. Gisteren bedacht ik het me, zomaar ineens. Maar de eerste week was om en poef, die vijfenzeventig euro's bleven veilig in papa's portemonnee.
Nu gaan we het zonder geldbeloning proberen.

Hij kwam net binnen overigens, en ik meldde dat ik toch maar ging schrijven maar dat de week al voorbij was en dat het hele weddenschap niet meer gold.
Grijnzend verkondigde hij dat ik het toch nooit vol gehouden zou hebben .

                        
Mij werd verteld dat het vandaag Blue Monday is en daarom schroom ik niet even alle mislukte voornemens op te sommen.
Minder beeld/telefoon/etc-gebruik. Mislukt. Gaan vrolijk door met proberen.
De decembermaanden verbannen uit mijn buik. Ik vraag me telkens af of gebakken eitjes uit school nu gezond zijn of niet. En lees met veel plezier het een en ander aan artikelen waarin men zegt dat we er maar een raar schoonheidsideaal op na houden.
Meer lezen. Niet geheel mislukt. Méér misschien wel, het lezen niet. Schaterend blijf ik bezig in Hendrik Groen. De meest briljante bejaarde op deze aardbol.
    Een aanrader voor een ieder

Evenzo moet ik echt gaan beginnen in The Lord Of The Rings, want mijn pws zal Tolkien-gerelateerd zijn (o o o  dat ik nog zin in het pws zou krijgen) en dan kan een mens natuurlijk niet leven op wat filmmateriaal.
Voor de rest kon ik het me niet veroorloven met meer goede voornemens tweeduizendvijftien te  beginnen omdat het uitvoeren nogal moeilijk blijkt, en dus heb ik dat ook niet gedaan.

Oja, meer schrijven.
Over het feit of dat mislukt is valt te twisten.